top of page
Webdesign

JE BABY NAAR DE CRÈCHE BRENGEN IS EEN SOORT RUSSISCHE ROULETTE

Dat stelt psycholoog en wetenschapsjournalist Marilse Eerkens. In haar boek ‘Wat doen we met de baby?’ en op haar nieuwe website die Pudelskern voor haar ontwierp legt ze uit waarom.

Het boek deed veel stof opwaaien op televisie, in de kranten en op internet. ‘Ja, natuurlijk moet er brood op de plan, en nee, een kind wordt niet gelukkiger van een ouder die heel chagerijnig thuis zit,’ benoemt Marilse Eerkens de reacties die haar boek vaak oproept.

Marilse Eerkens wil zeker niet terug naar de jaren 50 waar moeders nog gewoon thuis voor hun kinderen zorgden. Wel pleit ze voor langer ouderschapsverlof, andere vormen van kinderopvang in de eerst twee levensjaren (gastouder of oppas aan huis) en gesubsidieeerde kwalitatief goede kinderopvang/peuteronderwijs voor álle kinderen vanaf twee jaar.

Alle feiten over kinderopvang en de ontwikkeling van de hersenen nog eens op een rij? Lees dan het boek ‘Wat doen we met de baby’. (verschenen bij uitgeverij Bertram en de Leeuw).

Naast dit boek schreef en schrijft Marilse veel artikelen voor J/M en artikelen en opiniestukken voor kranten en tijdschriften als Intermediair, NRC, Parool en de de Volkskrant.

Een groot aantal van haar opiniestukken gaat over de kinderopvang. Geïnteresseerd? Veel stukken zijn nu terug te vinden op haar nieuwe website www.marilse-eerkens.nl. Boeiend leesvoer, niet alleen voor ouders!

bottom of page