top of page
Tentoonstellingsontwerp

CANON

ZILVEREN CAMERA

Nog nooit eerder keken zoveel mensen naar zoveel foto’s.
Maar wat is goede nieuwsfotografie? Welke beelden leggen gebeurtenissen vast in het collectief geheugen en welke niet? En wat is nog het onderscheid tussen professional en amateur?

De Canon Zilveren Camera is de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. De tentoonstelling is elk jaar weer een rollercoaster door het nieuws van het afgelopen jaar. Foto’s van grote en kleine momenten, wereldwijd vastgelegd door Nederlandse topfotografen.

Samen met Josefine van den Eerenbeemt zorgde Pudelskern voor het tentoonstellingsontwerp en de grafische vormgeving. Voor de tentoonstelling werden 250 houten frames gemaakt die zich in een wervelende beweging in de ruimte en over de muren van de 3 verdiepingen tellende expositieruimte verdelen. De frames staan symbool voor de grote hoeveelheid beelden waarmee wij elke dag overspoeld worden. En waarvan maar enkele in onze hoofden beklijven.

De Zilveren Camera is een vakjuryprijs, maar aan het einde van de tentoonstelling kunnen ook de bezoekers hun stem laten klinken; ze worden uitgenodigd om hun favoriete foto in groot formaat af te scheuren en mee naar huis nemen. Zo wordt zichtbaar wie volgens het publiek de winnaars zijn.

opdrachtgever:
Museum Hilversum
Canon Zilveren Camera

ism:

Josefine van den Eerenbeemt / www.itisfine.com


fotografie:

Hans Peter Föllmi / www.ic4u.org en Rick Mandoeng

bottom of page