top of page
Interieur | Tentoonstellingsontwerp

DUDOK

ARCHITECTUUR-CENTRUM

Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) is het centrum voor stadsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed in Hilversum. Het Centrum organiseert rondleidingen door het Raadhuis, excursies in de stad, debatten, lezingen en manifestaties.

Pudelskern kreeg samen met Fine de opdracht om de permanente expositie over het leven en werk van W.M. Dudok als ook de ontvangstruimte opnieuw vorm te geven. Een opdracht waarbij grafisch ontwerp, tentoonstellingsontwerp en ruimtelijk ontwerp bij elkaar komen en elkaar versterken.

Het DAC is gevestigd in het souterrain van het Raadhuis in Hilversum, het hoogtepunt van het oeuvre van architect W.M. Dudok. De plafonds en muren van de voormalige ruimtes werden gesloopt zodat de prachtige dragende structuur van het raadhuis weer zichtbaar werd.

De bezoekers worden door de nieuwe balie die twee ruimtes met elkaar verbindt onthaalt. Het ontvangstmeubel is kassa, shop, koffiecorner en leeshoek ineen. Een soortgelijk meubel weer ook geplaatst in de educatieve ruimte ‘Little Dudok’.

De afgeronde hoeken van het beeldmerk komen zowel in de expositie, de bewegwijzering, het portret van Dudok als ook in de balie weer terug.

opdrachtgever:
Gemeente Hilversum

Museum Hilversum

ism:

Josefine van den Eerenbeemt / www.itisfine.com

realisatie 3D objecten:

Koosjan van der Velden / www.koosjanvandervelden.nl


fotografie:

Linda Vreugdenhil/ www.porum.nl

bottom of page